Veelgestelde vragen

Bestellen

Algemeen
Hoe bestel ik een product?

Je kunt je bestelling plaatsen nadat je alle stappen hebt doorlopen van het ontwerpen van je eigen product. Allereerst kies je een product en vervolgens ga je deze pimpen met je eigen ontwerp. Daarna kun je de bestelling afronden.

Hoeveel producten kan ik tijdens één order maken?

Je kunt zoveel producten als je zelf wil maken tijdens een order, hiervoor hebben wij geen limiet.

Zijn de aangeboden producten inclusief BTW?

De aangeboden producten worden getoond inclusief BTW.

Kan ik een bestelling anoniem versturen?

Het is helaas niet mogelijk om een bestelling anoniem te versturen.

Uploaden eigen foto's
Hoe selecteer ik mijn foto?

Je kunt tijdens het designen van jouw eigen, unieke product een foto uploaden door op het fotocamera-icoontje te klikken.

Welk type bestand moet mijn foto zijn?

Momenteel kunnen JPEG-, PNG- GIF- en TIFF-bestanden geüpload worden.

Kan ik meerdere foto's gebruiken?

Dit is afhankelijk van het product dat je kiest. Bij sommige producten kan je inderdaad meerdere foto’s toevoegen.

Hoe lang duurt het uploaden van een foto?

Het uploaden van een foto duurt een paar seconden. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van de snelheid van jouw internetverbinding.

Kan ik mijn foto’s helemaal op de rand plaatsen?

Het is voor veel producten mogelijk om je foto’s tot de rand te plaatsen. Dit is duidelijk te zien in de editor.

Waar op het product kan ik foto’s plaatsen?

Dit is per product verschillend. Wanneer jij jouw eigen product gaat pimpen kan je in de editor duidelijk zien waar de foto geplaatst zal worden.

Moet mijn foto een standaard formaat hebben?

Als er restricties aan de foto zitten is dit zichtbaar in de editor. Als dat niet zo is zal de grootte zich vanzelf aanpassen.

Technische informatie
Kan ik ook een bestelling plaatsen op PimpYours.com via Internet Explorer?

Het is mogelijk om een bestelling te plaatsen via Internet Explorer.

Heb ik speciale software nodig om mijn producten te pimpen?

Je hebt geen speciale software nodig. De editor die wij gebruiken voor onze producten is een online editor.

Geven pop-up blockers of adblockers problemen?

Het kan inderdaad zijn dat de website niet naar behoren functioneert als deze staan ingeschakeld. Als de website niet goed werkt, raden we je aan om deze (tijdelijk) uit te schakelen.

Waar moet mijn computer aan voldoen?

Wanneer je beschikt over internet kun je een bestelling plaatsen op PimpYours.com. Dit kan via computer, tablet of telefoon.

Bezorging

Wat is de levertijd van mijn gepimpte product?

PimpYours.com hanteert een levertijd van 4 werkdagen.

Wat is de status van mijn bestelling?

Je kunt de door jou geplaatste bestelling volgen door middel van een Track & Trace-code. Deze ontvang je van ons zodra de bestelling wordt verzonden. Je kunt de status van jouw bestelling tevens volgen door in te loggen op je account.
Let op, dit geldt niet voor de iPhone hoesjes. Deze worden bezorgd via de post en duurt maximaal 4 werkdagen.

Wie bezorgt mijn bestelling?

Onze pakketten worden bezorgd door bezorgservice GLS.
Iphone hoesjes komen via de post.

Kan ik een bezorgdatum kiezen?

Het is momenteel helaas niet mogelijk om zelf een bezorgdatum te kiezen. Echter wanneer je een mail ontvangt met een verzendbevestiging van GLS kan je jouw bezorging aanpassen. Zodra je van GLS een e-mail met informatie over het pakket ontvangt, kunnen de bezorgopties worden bekeken. GLS laat weten wanneer de bestelling waarschijnlijk aankomt. Je kan dan bepalen of er die dag iemand aanwezig is om het pakket aan te nemen. Is dit niet het geval, dan is het vervolg heel eenvoudig: een klik op de link in de e-mail geeft rechtstreeks toegang tot de bezorgopties voor het pakket.

Niet Thuis Bericht
Je ontvangt een 'Niet Thuis Bericht' als de pakketzending niet afgeleverd kon worden. Via de website van bezorgservice GLS kan je kenbaar maken hoe je het pakket alsnog in ontvangst wilt nemen.

Wat als ik niet thuis ben?

Wanneer de bezorger voor je deur staat en je bent niet thuis, dan zal hij of zij het eerst even bij de buren proberen. Zijn deze ook niet thuis? Dan zal de bezorger een briefje in je brievenbus doen met daarop een melding dat je niet thuis was, ook wordt hierop de volgende bezorgdatum vermeld of je kunt zelf kiezen voor een andere bezorgoptie.

Op welke dagen wordt mijn bestelling bezorgd?

GLS bezorgt van maandag t/m vrijdag tijdens de reguliere kantooruren.

Mijn bestelling is niet bezorgd, wat nu?

In het zeldzame geval dat je bestelling niet is bezorgd raden wij aan meteen contact met ons op te nemen, dit kan via onze contactpagina.

Betalen

Hoe betaal ik mijn bestelling?

Betalen kun je doen wanneer je jouw bestelling hebt verwerkt. Wij bieden verschillende opties aan waaruit je kunt kiezen om jouw bestelling te voltooien. In totaal bieden wij hiervoor vijf opties:

iDeal
Met iDEAL betaal je veilig via internetbankieren via je eigen bank. iDEAL is een door de Nederlandse banken ontwikkeld online betaalsysteem. iDEAL is een zeer vertrouwde en daarnaast ook de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland. Je wordt vanuit de betaalomgeving op PimpYours.com doorgeleid naar je eigen vertrouwde bankomgeving voor het uitvoeren van de betaling. iDEAL werkt alleen voor klanten met een Nederlandse bankrekening.
Mastercard
Je kunt op PimpYours.com ook betalen met je creditcard van VISA, MasterCard of AmericanExpress. Kies in de betaalomgeving voor Creditcard. Wanneer je doorgaat met betalen kom je in een beveiligde inlogomgeving van Mollie waar je jouw kaartgegevens in kunt vullen. Als alle gegevens juist zijn ingevuld kun je de betaling voldoen door je betaling te bevestigen.
PayPal
Met PayPal betaal je snel en gemakkelijk online. Jouw PayPal-account zit gekoppeld aan jouw rekeningnummer en door middel van in te loggen kun je gemakkelijk jouw betaling voldoen. Heb je nog geen PayPal account? Klik dan hier om er een aan te maken.
Bancontact
Bancontact is een bankbetaalmethode uit en voor België, waarmee je via je eigen vertrouwde bankomgeving kunt betalen.
Klarna (+ 10%)
Met ‘Betaal later’ van Klarna betaal je je bestelling achteraf zodra je deze hebt ontvangen. Je vult je naam, adres, woonplaats, e-mailadres en andere gegevens in die je altijd bij de hand hebt en je betaalt wanneer het jou goed uitkomt tijdens de betaaltermijn van 14 dagen. 

 

Kan ik veilig betalen bij PimpYours.com?

Onze betalingen lopen via Mollie. Wij kunnen je garanderen dat je betaling in goede handen is.

Zijn er extra kosten waar ik rekening mee moet houden?

Wij rekenen bij iedere bestelling bezorgkosten van € 4,95. Deze kosten worden verrekend in het winkelmandje.

Wijzigen & annuleren

Kan ik mijn bestelling zelf nog wijzigen of annuleren als ik deze heb betaald?

Wanneer je jouw bestelling geplaatst hebt zal deze direct naar onze productie gestuurd worden. Om deze reden is het niet mogelijk om de bestelling nog aan te passen na de betaling.

Retouren & garantie

Kan ik mijn ontvangen bestelling retourneren?

Omdat jouw product speciaal voor jou is gemaakt, is het niet mogelijk het te retourneren. Ben je toch niet helemaal tevreden? Neem dan even contact op met de klantenservice. Dan kijken we samen hoe we dit op kunnen lossen.

Mijn bestelling is beschadigd. Wat nu?

Wat vervelend dat het product niet in goede orde bij jou terecht is gekomen. Neem even contact op met de klantenservice. Dan lossen we dit samen op.

Zit er een garantie op mijn bestelling?

Voor alle producten die je bij ons koopt, geldt wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. De producten die worden besteld bij PimpYours.com hebben ook een standaard fabrieksgarantie van twee jaar. Dat wil zeggen dat de bestelde producten een garantie hebben van twee jaar wanneer ze door jou ontvangen zijn. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

To Top